top of page
8.jpg
4.jpg
04.jpg

פרוייקטים קהילתיים

אני משתתפת באופן קבוע בפרוייקטים קהילתיים, מתוך אמונה שכולנו זקוקים זה לזה וחלק מהגדילה והצמיחה שלנו כחברה, תלויה גם בנכונות שלנו לתת ולתרום מעצמנו - למען השילוב והקבלה של כל אחד בחברה. אני רואה בערכים אלו של נתינה ועזרה הדדית אבני יסוד ומשתדלת כמיטב יכולתי להשתתף ולתרום את חלקי למען מטרה חשובה זו

יצירת סטודיו נגיש- מרחב יצירתי וחברתי

במהלך השנים אני יוצרת מרחבים נגישים ליצירה לאוכלוסיות מגוונות והשנה אני פותחת סדנאות של סטודיו נגיש מתוך רצון ואמונה ליצור מרחבים נגישים , שמתבססים על כוחה של היצירה לחבר ולקשר בינינו. הסדנאות מונגשות למשתמשים במערכת מיקוד מבט היוצרים עם עיניהם , למשתתפים הנעזרים בתקשורת תומכת, לבעלי קושי מוטורי ועוד. סטודיו נגיש- זה בידיים שלנו.  לפרטים לחצו כאן

תערוכה חברתית וירטואלית- בנושא שמירת מרחק

תערוכה זו נולדה כהזדמנות לקרבה

בתקופה של ריחוק חברתי ושמירת מרחק

מתוך אמונה שבאמנות יש גם כוח מרפא

המאפשר ביטוי, קשר ותמיכה הדדית.

 

11 נשים יצרו כל אחת יצירה אישית,

נפגשו ביחד מרחוק בתערוכה משותפת.

היצירות מבטאות את חוויית הקרבה והריחוק

בהשפעת תקופת הקורונה

לכניסה לתערוכה לחצו כאן

.

משלחת אמנים דיגיטליים למיניאפוליס ותערוכה משותפת

נבחרתי לייצג את העיר רחובות יחד עם עוד שתי אמניות דיגיטליות מרחובות (פזית אסולין ורוני שחייבר) בפרוייקט שנתי של אמנים דיגיטליים מרחובות ומהעיר התאומה מיניאפוליס. הפרוייקט הוא בשילוב עיריית רחובות והסוכנות היהודית.

הפרוייקט כלל הכנת יצירות אישיות ומשותפות לאורך השנה, השתתפות במשלחת אמנים שיצאה לארה"ב בחודש מאי, השתתפות בתערוכה שנקראת Re-art הוצגה גם בארה"ב בסוף שנת 2019, וכן השתתפות בתערוכה ברחובות שהתקיימה בבית העם ברחובות . התערוכה משלבת יצירות שנוצרו במהלך השנה תוך כדי דיאלוג והעלאת נושאים הקשורים בתפיסת עולמנו בהקשר ליהדות, מדע, אמנות ותפיסת העולם שלנו. התרגשתי לייצג את תפיסת עולמי גם לגבי שילוב אנשים עם צרכים מיוחדים והעלאת המודעות בנושא לתרפיה באמנות דיגיטלית דרך יצירותיי.

Picture1.png

מפגשים חברתיים גם מרחוק- בזום

במהלך כל התקופה האחרונה עם "סופת הקורונה" אני עוזרת ומלווה מפגשים בזום המאפשרים גם למשתתפים שאינם ורבאליים להיות שותפים פעילים במעגל חברתי -גם מרחוק.

לדוגמא העברתי בהתנדבות מפגש למשפחות עם בנות עם תסמונת רט. ביחד נפגשו בזום כ-20 משפחות, ביחד הבנות רקדו, שיתפו בברכות שהן מאחלות לכולם והדרכתי את המשפחות איך להיעזר בזום בשילוב לוחות תקשורת. היה מפגש מרגש ומיוחד במינו.

חשוב לזכור שבכל מצב ניתן לחבר ולתקשר. כולנו זקוקים זה לזה גם מרחוק- וזה אפשרי

יצירה למען הקהילה

כחלק מקהילת התרפיסטים באמנויות אני משתתפת בפרוייקט למען הקהילה. לדוגמא, הכנו כרטיסי ברכה בעבודת יד למען נשים שיצאו ממעגל הזנות. יוזמה מבורכת בה הגיעו עשרות או אפילו מאות כרטיסי ברכה עם דימויים מחזקים ותומכים שנשלחו לכל אותן נשים.

בשנה שקדמה לה השתתפתי בפרוייקט ציור תרומה במסגרת מיזם מעורבות קהילתית של מטפלים באמנות, בו כולנו הכנו לבבות לתרומה וכולם הפכו לקיר שלם של השראה והתמלאות.

116.jpg

אורות של יצירה ובריאות
 

שרון איתן, תושבת רחובות, הקימה את עמותת שלובות, קבוצות בכל הארץ לנשים המתמודדות עם סרטן, משלב הגילוי ועד אחרי ההחלמה. בקבוצות המשתתפות מקבלות סדנאות ומפגשים ללא תשלום, וכל הפעילות היא בהתנדבות- ממש עבודת קודש בעיניי.

גם אני תרמתי את חלקי והעברתי פעילות של ציור דיגיטלי עם פנסים ואורות, המאפשר לנוע עם המוסיקה והצבע וליצור צילומים ויצירות דיגיטליות המוקרנות על מסך וניתנות לשמירה ולהדפסה. היה מרגש ומעצים גם בשבילי.

פסטיבל רוח-גבית

עמותת רוח-גבית הוקמה בשנת 2009 ומאפשרת הנגשה של פעילות הפנאי לאנשים בעלי צרכים מיוחדים. פעילויות המשלבות את הרגש, הגוף, הרוח והיצירה. פעם בשנה מתקיים פסטיבל ייחודי ובו אני מתנדבת כבר שש שנים במתחם היצירה. הזדמנות נהדרת להיות חלק ממרקם קסום של אנשים, בו יש מקום לכל אחד להיות שווה בין שווים.

  • Facebook
לוגו שקוף.png
bottom of page