top of page
ענת.jpg

אודות

קצת עלי

 

שמי ענת פרידמן, אני אמנית מיקס-מדיה ,תרפיסטית באמנות פלסטית ודיגיטלית ומסיימת הכשרה גם כפוטותרפיסטית . אני עובדת מעל 15 שנה בליווי וטיפול פרטני בשילוב אמנויות וטכנולוגיה עם ילדים ומבוגרים בעלי צרכים מיוחדים. אני מעבירה פעילויות קבוצתיות עם דגש על חיזוק התקשורת והביטוי האישי והחברתי וכן מעבירה סדנאות והשתלמויות לצוות המקצועי המטפל ומסייע, למשפחות ולסטודנטים.


 

הכשרה ונסיון
 

בהכשרתי אני בעלת תואר שני בתרפיה באמנות מאוניברסיטת UWS באוסטרליה ובעלת תעודת בוגרת "תרפיה הבעתית רב תחומית" במכללת אייסיס בת"א ומסיימת השנה הכשרה כפוטותרפיסטית. אני בעלת נסיון מקצועי עם אוכלוסיות שונות כגון: בנות עם תסמונת רט, ילדים עם קשיי תקשורת, שיתוק מוחין ומוגבלויות מורכבות. בוגרים ומבוגרים בעלי קשיים מוטוריים, בעלי מוגבלות קוגניטיבית ואנשים אחרי פגיעת ראש.

מרחב ביטוי
 

מרחב ביטוי הנו אתר המרכז מידע וחומרים על תרפיה באמנות דיגיטלית ועל סדנאות וטיפולים שונים שאני מעבירה, המשלבים חומרי יצירה מסורתיים יחד עם כלי יצירה דיגיטליים (כגון מצלמה, מחשב, אייפד, לוחות תקשורת, מערכת מיקוד מבט ועוד). הפעילויות השונות נגישות ומותאמות ליכולות ולמגבלות של המשתתפים גם כשזה מפגשים פרטניים וגם כשמדובר על מפגשים קבוצתיים. הפגישות מתקיימות בסביבה המוכרת והטבעית של המשתתפים (בביתם או במסגרת בה הם נמצאים).


מהו טיפול באמנות?
 

הטיפול באמנות שייך לתחום המקצועי של תרפיה בהבעה ויצירה עם דגש על תמיכה, ליווי וטיפול רגשי. חומרי האמנות והיצירה משמשים כלי ביטוי המאפשרים לאדם לבטא, לחוות, להתפתח ולעבד תהליכים ורגשות גם בדרך לא ורבאלית. היצירה, בכל גיל, מזמינה את האדם לבוא ולהתחבר מחדש ולפעמים אף לגלות בפעם הראשונה את כוחה ועוצמתה של היצירה. כל זאת, תוך כדי הקשבה, הכלה וליווי רגשי. התהליך היצירתי מלווה בשיחה המאפשר להעמיק את החוויה ולעבד את התחושות שעלו.
 

לילדים, נוער ומבוגרים רבים, ביניהם אנשים בעלי צרכים מיוחדים, אין תמיד אפשרות להביע את עצמם בצורה ורבאלית וכלי היצירה השונים יכולים לשמש בתור כלי תקשורת מרכזי ואף חלופי לשפה הורבאלית. המפגשים בנויים סביב הנושאים והחומרים שהמשתתף מעלה, ובמקרים מסויימים המפגשים נערכים בצורה מובנית יותר, כאשר אני מציעה נושא או חומר יצירה מסויים (בהתאם לצרכים). המפגשים נערכים בצורה פרטנית או קבוצתית בהתאם לצורך. המפגש מתמקד ביכולותיו של המשתתף ובחיזוק הכוחות החבויים בתוכו ומאפשר התפתחות ושינוי. הדגש במפגשים הינו על החוויה ועל התהליך עצמו ואין צורך בידע באמנות או בכישורים מיוחדים.


מהי תרפיה באמנות דיגיטלית?

 

שימוש באמנות דיגיטלית בטיפול באמנות הנו תחום חדש יחסית שפותח בעיקר בארה"ב, וכיום יש יותר ויותר מטפלים באמנויות ברחבי העולם שמשלבים זאת בטיפול. אני בעלת נסיון של מעל 15 שנה בשילוב כלי יצירה דיגיטליים בעבודה פרטנית וקבוצתית עם משתתפים בעלי צרכים מיוחדים, גם בארץ וגם בחו"ל. כלי היצירה הדיגיטליים המשולבים במפגשים (כגון מצלמה דיגיטלית, תוכנות יצירה ממוחשבות, רשתות חברתיות, לוחות תקשורת ומערכת מיקוד מבט) מאפשרים מרחב גדול של אפשרויות ביטוי, המאפשרים העמקה בתהליך, נגישות והתאמת כלי היצירה ליכולות ולצרכים של המשתתפים.
 

המפגשים בנויים סביב הנושאים והחומרים שהמשתתף מעלה, ובמקרים מסויימים המפגשים נערכים בצורה מובנית יותר, כאשר אני מציעה נושא או חומר יצירה מסויים (בהתאם לצרכים). המפגשים נערכים בצורה פרטנית או קבוצתית בהתאם לצורך. המפגש מתמקד ביכולותיו של המשתתף ובחיזוק הכוחות החבויים בתוכו ומאפשר התפתחות ושינוי. הדגש במפגשים הנו על החוויה ועל התהליך עצמו ואין צורך בידע באמנות או בכישורים מיוחדים. בסדנאות ובהשתלמויות קבוצתיות יש שימוש במקרן ובעבודה דינאמית חווייתית המשלבת  אמצעי יצירה מסורתיים וטכנולוגיים.

 

  • Facebook
לוגו שקוף.png
bottom of page